"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Wien

Voi että anteeksi, luulin että olisin päivitellyt blogia matkani varrella, mutta ei todellakaan ollut aikaa. Eli siis oli ihan huiman kiva viikko, ja kirjoteltavaa olis ihan superpaljon, mutta yritän nyt tiivistää asiani sillain muutamaan päivitykseen. Eli siis kaupunki kerrallaan. . No Wien oli tosi tavallinen Keski-Eurooppalainen iso kapunki. tai siis Schönbrunnin linna ja ympäristö oli tosi jees, samoin Rathausin seutu, mutta sitten muu kaupunki oli sellasta perusnättiä ja siistiä, ja paljon vanhoja rakennuksia. Ok, siis onhan Wien tosi hieno, mutta kun jotenkin tuntuu että kaikki on jo niin nähty, tai mun rima on ehkä vähän liian korkealla. Mutta siis Wienissä olin yhteensä 3 yötä, ja kaksi kokonaista päivää. Ekan päivän vietin hullussa kiireessä, koska halusin ehtiä kaikkiin paikkoihin mahdollisimman nopeasti. Sen seurauksena jalat ja lantio meinasii irrota samana iltana ja seuraavana aamuna. Toisen päivän Wienissä olin sitten eilen, eli lauantaina, ja kävin vaan leffassa ja kaupoissa ja syömässä. Mutta joo, jos Wieniin menee, kannattaa käydä siellä oopperassa/konserteissa, koska se on oikeasti sitä parasta Wieniä, samoin ne kahvilat. Wien on kuitenkin tosi iso, ja vaikka liikkuukin julkisilla, niin aikaa kuluu tosi paljon, eli sanoisin että kaupunki on melko mahdoton kahlata läpi päivässä.  Mutta siis tykkäsin silti tosi paljon. 




Schönbrunnin linna puisosta.  Ihan mielettömän hieno myös talvella. 
Itse Schönbrunnin linna takaapäin kukkulalta. Vaikka matka näyttää pitkältä, kannattaa kiivetä, se on sen arvoista. 
Linnan takapihaa. Kuvia on mahdotonta tietysti ottaa kun aina on joku turisti edessä. 
Eläintarhasta ihan Schönbrunnin linnan vierestä. Maailman vanhin eläintarha, ainakin jos en paljoa valehtele. No, siis jos on käynyt esim. Berliinin eläintarhassa, niin kyseinen paikka on pettymys, mutta silti ihan vierailemisen arvoinen mesta. 

Keskustasta. 
Pyhän Tapanin Katedraali, eli Stephansdom. Tosi hieno goottilainen kirkko, tässä hieman juhlavalaistuksessa.  Ps. vapaa sisäänpääsy! Suosittelen. 
Hofburg 

Raatihuoneen edustan ihanat valaistut puut. Siis ihan mielettömän kaunista. 
Christkindlmarkt raatihuoneen edustalla, eli siis joulutori, mistä saa siis kaikkea ihanaa joulukrääsää ja erityisesti  Glühweinia. Näitä "toreja" löytyy ihan ympäriinsä Keski-Euroopasta ja joskus ihan pienimmistä kylistäkin. Jouluhullun, kuten mun must see-paikka. Ja joka kaupungissa tietty aina uudet systeemit!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti