"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Budapest

Siis rakkautta. Mä oon aina pitänyt kaikista vähän kinkkisimmistä matkakohteista, tai mun mielestä on hauskaa nähdä muutakin kun sitä siloteltua ulkokuvaa, mitä toki Budapestistakin löytyy, ja se kylläkin on Euroopan kauneimpia. Ainakin silloin, jos ei eksy sinne pimeimmille seuduille jota reunustaa ne kauniit Neuvostolliton aikaiset hökkelikerrostalot. Mutta siis odotukset olivat korkealla jo tullessa, ja siis voin kertoa että ne täytettiin täysin. Ensinnäkin pitää mainostaa tosi hyvää majapaikkaa, eli siis yövyin Wombats City Hosel Budapestissa, ja maksoin dorm-majoituksesta näin off-seasonin aikana sen 8 e/yö, eli siis en mitään. En oo ikinä nähnyt niin siistejä hostellihuoneita, ja saanut niin hyvää palvelua, ja siis ihan todellakin suosittelen. Näitä saman hostellipuljun majapaikkoja löytyy myös mm. Wienistä ja Berliinistä. Mutta tässä kuvia.



Budapestissa on ihania keltaisia sporia! Hyvä tapa nähdä kaupunkia, kun siis... metro on antiikkinen ja tosi sellanen tunkkainen, ja bussit... no vähän kun intiassa olis. Mutta siis liikkuminen Budapestissa on helppoa ja melko halpaa. Takseja ei kannata kuulemma ottaa vauhdista ollenkaan, niin paljon pimeää kuskitouhua on liikkeellä. Ja Budapestissa on myös melko pienet välimatkat, joten kävely onnistuu myös. 

Parlamenttitalo Budan linnavuorelta. 

Budan linnan takaosia. Siis jos yksi asia pitää nähdä Budapestissa, se on tämä linnakukkula ja linna.


Sankarien aukio? En edes tiedä nimeä suomeksi... :D 
Huippulounas, ceasarsalaatti ja maailman parasta itse tehtyä persikkajuomaa, jossa lillui hedelmänpalasia. 
Parlamenttitalo yövaloissa
Siis Budapest on tuhottoman kaunis yöllä, tämä kuva on vieläkin Budan puolelta linnakukkulalta, minne kiipesin aikaisemmin päivällä. Oon aina sanonut, että mua pitää kosia Pariisin yössä, mutta, siis kyllä nämäkin maisemat kelpaisivat. Ihan uskomattoman hieno paikka. 

Ketjusilta, ja sitten Budan linna yövalossa ( ja kukkula, jolta maisemakuvat on otettu)

Budapestiin on tosi kätevä tulla Junalla Wienistä/Saksasta, Wienistä matka kesti vähän alle 3h.  
Niin siis osaa Budapest olla rumakin. Mutta tykkään siitä, että siellä on niin paljon erilaisia juttuja. En kyllä menisi  ehkä nähtävyysretkelle noille kerrostaloille, mutta just erilaiset taustat ja mieletön historia tekee Budapestista just tosi makeen.


Budapestiin kannattaa varata myös vähän hermoja, sillä kaikki ei välttämättä aina toimi sillain liukuhihnalta. Kieli tuottaa välillä hankaluuksia, sillä heti kun mennään turistialueen ulkopuolelle, niin harva puhuu englantia. Samoin kaduilla kulkee kaikenmaailman kulkijoita, mutta samaa sakkia pyörii myös kaikkialla muuallakin maailmassa, mutta siis kaupunki on muuten todella rauhallinen. Ja sitten. Suosituimmilla biletysmestoilla on aina vaara joutua huijatuksi, tai siis väärissä tarkoituksissa olevat naiset naamioituvat tavallisiksi opiskelijatytöiksi, ja houkuttelevat urpoja turistipoika baareihin, joissa muutama drinkki maksaa maltaita, ja sitten.. no jos ei maksa niin voi miettiä minne joutuu. Eli siis vaikka puhutaan kuitenkin todella kauniista ja ihanasta kaupungista, niin kannattaa käyttää järkeä. Kuitenkin koin, että vaikka matkustin yksin naisena, niin Budapestissa oli tosi turvallista liikkua yölläkin, ja kaikki toimi tosi hyvin, ja englantia puhuttiin aika lailla joka paikassa.  Ja kiitoshan unkariksi on Köszönöm! Huikea sana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti