"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


tiistai 4. joulukuuta 2012

Kaakao

Rakastan kaakaota, ja varsinkin hyvää sellaista, jota on kuitenkin valitettavan vaikea löytää kahviloista. Myönnän, että itsekin teen kaakaoni välillä pelkästä kaakaojauhosta, ja tiedän, että siitäkin tulee ihan hyvää. Omasta mielestäni olen kuitenkin kaakaonvalmistuksen Jamie Oliver, joten jaan nyt neuvoni teille Oboy:n ja rasvattoman maidon ystäville näin talvipakkasilla kun mukamas tarvii lisäravinteita.  

Normikaakao vaahtokarkeilla

-Käytä aitoa suklaata (raasteena/paloina) joko pelkästään kaakaojauheen sijasta tai kaakaojauheen kanssa. 

-Älä käytä kaakaojauhetta jossa on sokeria valmiiksi. Mitä tummempaa kaakaojauhetta käyttää, sen parempi. 

-Jos mahdollista, skippaa rasvaton maito. Täysmaidosta tulee parasta, kevytmaitokin on tosi jeppis. Ja kukaan ei todellakaan kiellä tilkkaa kermaa, varsinkin jos käyttää rasvatonta maitoa.

Piparminttukaakao

Maailmalta löytyy vaikka mitä variaatioita siitä, miten kyseistä lientä tulisi valmistaa, mutta siis tärkeintähän tässä on se, ettei maitoa polteta pohjaan. Se nimittäin käy yllättävän helposti. Harva edes ajattelee, että kaakaota voisi jotenkin maustaa, mutta kun kerran kokeilee, niin enää et palaa peruskaakaoseen. Mutta siis yksinkertaisuus on tässäkin valttia, tai liikaa ei kannata mennä sähläämään, sillä kuitenkin se suklaa on se pääraaka-aine. 

Valkosuklaakaakao

Lempimausteeni kuitenkin kaakaoon on ehdottomasti kaneli. Kaneli tuo sellaista pehmeää potkua ja lisälämpöä kaakaoseen. Suosittelen myös chiliä, appelsiinia, kinuskia, ja maapähkinävoita. Oikein tummaan kaakaoseen hyvän lisäyksen tuo myös pieni ripaus suolaa. Vaahtokarkit/kermavaahto on tietysti se klassisin vaihtoehto, samoin jäätelöä voi kaakaoseen lisätä, ja tietenkin kaikkia erikoissuklaita, esim. Daim-suklaata. Kovin vahvoja alkoholeja en lähtisi kaakaoseen sotkemaan, mutta esim. Baileys on tosi hyvää kaakaon lisänä pienissä määrin. Yhtä asiaa en ole vielä kaakaoseen lisännyt, ja se on laventeli, jota voidaan laittaa mm. suklaakakkuihin, ja se on mielettömän hyvää! Se on seuraava kokeiluni.

Kanelikaakao

Ja tietty jos on suklaahullu, niin kaakaon voi tehdä todella paksuna, melkein suklaakastikkeena. Kyllä sitäkin voi juoda! Trust me!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti