"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulupukki joulupukki

Ei sentään vielä, vaan pyhä Nikolaus, joka tänään vieraili tsekkaamassa ovatko lapset olleet kilttejä, ja samalla tuomassa pieniä paketteja. Yleensä Nikolauksen seuralaisena on jo aikaisemmin mainitsemani Krampus, jonka tarkoituksena on rankaista sitten tuhmia lapsia, tai olla pelotteena, mutta meidän perheessä se jätettiin ottamatta, koska pieni Lucy olisi varmaan säikähtänyt kuollakseen. Jo pelkässä Nikolauksessa oli jo tarpeeksi sulateltavaa hänelle. Krampuksia kuitenkin näimme, niitä palloili kaduilla ruoskineen ja kelloineen, Leonardoahan kyseiset hahmot eivät pelota, se huuteli vaan ikkunasta niille et "ciao baby, lieeeb!" ja paskainen nauru perään. 

Leonardo lupaa olla kiltti koko ensi vuoden :D Sen kun näkis....

Mutta siis itse Nikolauksen vieraileminen oli ihan huippua, se luki sellasesta kirjasta Leonardolle (ks. kuva), että miten se on onnistunu olemaan vuoden aikana kiltti. Leonardo sai kiitosta siitä, että hän oli totellut vanhempiaan, ja oli pessyt ahkerasti hampaita. Mutta kotiläksyistä tuli hieman noottia, sillä Leonardo ei halua niitä ikinä tehdä, niin jos ei homma ala luistamaan, niin Krampus tulee sitten ensi vuonna käymään. Tilanne oli tosi koominen, Leonardo oli ihan paiseissa, ja meitä aikuisia nauratti, mahtavaa lasten uhkailua, joulupukinkin pitäisi alkaa suoraan puhuttelemaan tuhmia lapsia :--) 

Leonardo sai lahjaksi joulukirjan ja uudet hienot hanskat laskettelua varten. Ja me kaikki saaatiin suklaata, haha noi vanhemmat on hauskoja kun ne yllätti mutkin suklaalahjalla. Olin ihan kun joku pieni lapsi innoissani, äiti napsas siitäkin tilanteesta kuvan mutta.... se jääköön omiin arkistoihin. 

Nikolauspukkikarkkeja, samasta paketista löytyi myös Krampuskarkki, se on tuo punainen patukka. 

Pieni Lucy järkytyksestä toivuttuaan oli hyvinkin innoissaan uudesta liukumäestään, joka tietysti samantien koottiin. Ongelmaksi koitui kuitenkin se, että Lucy olisi halunnut kiivetä liukumäkeä väärään suuntaan. Alternative-lapsi, tykkään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti