"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tehosunnuntai

Eli siis mulla oli tänään vapaapäivä, ja sen kunniaksi tehtiin Carolinan kanssa 2,5 h lenkki ihanassa aurinkoisessa Fississä. Siis oli tosi lämmin päivä, täällä aurinko lämmittää ihan eri tavalla kun Suomessa, vaikka olisi +5 astetta, on silti tosi lämmin jos aurinko paistaa. Mutta oli ihan hirveän kiva vaan tallustella ympäriinsä ja jutella niitä näitä. Meillä oli taas niin hauskaa, kun Carolina ei puhu niin hyvää englantia, ja mä en taas puhu yhtään portugalia, niin me puhutaan sitten yhdessä huonoa saksaa. No, siinähän oppii! On vaan tosi hankalaa kun Carolina on koko ajan töissä, ja vielä eri aikoina, ettei pystytä näkemään niin usein. 

Sitten sellainen kauhea juttu. Rinteissä ei ole vielä melkein yhtään lunta, kun täällä vaan aurinko paistaa on lämmin. Ja viikon päästä on jo joulukuu. Tuleehan tänne ihmisiä silti? En kestä enää yhtään välikauden päivää täällä, nothing to do. Siis eihän me sitä laskettelua C:n kanssa edes odoteta, vaan niitä komeita miehiä ja baarielämää. Mutta tässä hieman kuvia sunnuntaikävelyltä. 

Ilman meikkiä, rasvaa  naamassa, juuri heränneenä kotiäitivaatteissa. Tältä mä näytän nykyään,  not  good!  Ja kysyeessä ei ole todellakaan mikään iso järvi, vaan pieni tekolammikko. 

Suora näkymä omaan hobittikylääni Serfausiin Fissistä. 

Naapurin haflingeri



2 kommenttia:

  1. Moi! Oon lähössä vuoden päästä syksyllä Itävaltaan aupairiksi ja en osaa saksaa lainkaan. Mitä mieltä oot? Mikä oli siun kielitaito ennen sinne menoa? Puhuvatko ihmiset Itävallassa jotain ihmeellistä murretta? :O
    Seurailen sun blogia ihan silmällä pitäen ens vuotta, kiitos tästä! Hauska lukea kuulumisia noista huikeista maisemista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Veera! Kiva kuulla että tätä blogia oikeasti lukee joku =)!Pahoittelen että vastaamiseni kesti, olen ollut lomailemassa ja nyt vasta sain aikaiseksi hostellin aulassa avata netin. Mun kielitaito oli melko keskinkertainen, eli olin lukenut saksaa yläasteella ja lukiossa, ja kirjotin ylppäreissä c:n, ja sitten pidin vuoden tauon saksan opiskelusta, ja suuri osa unohtui. Eli siis mun saksankielentaito oli sellainen, että osasin aika paljon kielitaitojuttuja, ja sitten sanoja, mutta mun puhetaito on tosi kehno, samoin mitään en ymmärrä. Eli osaan tehdä vain todella yksinkertaisia lauseita, ja tyyliin tilata ruoan ravintolassa.

      Sanoisin, että riippuu tosi paljon perheestä, että miten paljon saksaa tarvitsee. Mun perheessä sitä tarvitsee tosi paljon, sillä lapset ovat vielä niin nuoria. Mutta siis kyllä varmasti pärjää ilman saksaakin, ja Itävallassa kaikki puhuu englangia ainakin turistipaikoissa. Eli jos perheellesi on ok, ettet osaa saksaa, niin kyllä täällä pärjää! Suosittelisin silti, että opettelisit jotain perusfraaseja ja sanoja saksaksi vaikka jostain matkaoppaasta, siellä on kaikki tarvittavat perusjutut. Ja vielähän on aikaa mennä vaikka kielikurssille, jota oikeasri suosittelisin. Ja täällä todellakin se kielitaito karttuu jos vain uskaltaa puhua sitä saksaa. Ja täällä paikoiten se murre on tosi vaikeaa, mutta ei mahdotonta, ja ihmiset puhuvat kyllä selkeästi esim. kaupan kassalla. Mutta siis kannustaisin nyt opettelemaan sitä saksaa edes jonkin verran, siitä on hyötyä, ja sitä on melko helppo opetella yksinkin.

      Toivottavasti sait jotain vastauksia kysymyksiisi, ja kysy ihmeessä lisää jos jotain tulee mieleen! :) Lupaan päivitellä tänne paljon au pair juttuja niin saat niitä lueskella kanssa jos vielä kiinnostaa!

      Poista