"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


perjantai 9. marraskuuta 2012

Endlich zu Hause

Noniin I'm back! Koska olen ollut viikon ilman sanaakaan kaunista Suomen kieltä, niin tuntuu pahasti siltä, että joudutaan tekemään viikon tapahtumista taas trilogia. Mutta siis viikko oli ihan mahtava, ei kyllä yhtään kaduta että lähdin, päinvastoin, mielettömiä ihmisiä, paljon alkomahooolia, ja saksaa. Viimeiseksi mainittua kuitenkin sujuvasti vain humalassa. Mutta siis valokuvia ei ole paljoa, oli niin paljon muuta tekemistä, mutta lupaan niitäkin tänne tänään  laittaa. Mutta siis harvinainen tilanne, oli niin kivaa ettei ehtinyt tehdä jotain normaalia asiaa!! Toll! 


Opetus: 
Eli siis olin kielikurssilla Deutsch Institut Tirolissa. Paikka järjestää kielikursseja, jotka alkavat joka viikko. Eli siis mahdollisuuksia on olla paikan päällä viikosta kuukauteen, ja parhaimmillaan puoleen vuoteen. Homma on kuitenkin aika kallista, esim. mun opetukset maksoivat 410 e viideltä päivältä, ja opetusta oli "vain" 9-12.30. En sillain kokenut, että olisin oppinut mitään überuutta, mutta opetuksen taso oli todella hyvää, ja nyt tajusin ensimmäistä kertaa muutamia vaikeampia kielioppijuttuja. Meitä neljää (huom! pääsin kokeneimpien ryhmään!) ihmistä opetti sellanen 60v hassu setä,  joka pakotti kaikki puhumaan saksaa. Eli siis englanniksi ei saanut kommunikoida. Kyseinen herra istui myös seurassamme kerran kaljalla, ja koko ajan huuteli meille että "DEUUUTSCH BITTE." Eli siis opetus tapahtui keskustellen, joka oli todella raskasta henkisesti, mutta onneks me naurettiin koko ajan ja kaikki oli yhtä suuressa pulassa. Mutta siis ihan kullanarvoista puhumiskokemusta sain, ja opin nyt oikeasti saksan adjektiivien käytön, en sillain vaan suurinpiirtein. Ja kun kyseessä oli niin pieni porukka, yhteishenki oli ihan mieletön. 

Ihmiset:
Eli siis paikalla oli lisäkseni 6 tyyppiä, jotka viettävät koko talven opiskellen Kitzbühelissä kieltä, ja saavat lasketteluvalmennusta, ja sitten ne yrittää päästä läpi paikallisesta laskettelunopettajatutkinnosta. Ja siihen siis kuuluu kieli + laskettelutaito, ja kummankin pitää olla todella kunnossa. Eli siis oli 2 brittiä, 1 hollantilainen häiskä, australialaistyttö ja yksi irlantilainen. Hollantilaiset on ärsyttäviä kun ne osaa saksaa niin hyvin, eikä ihme se kieli on ihan samanlaista!! Ja sitten vielä mun ja noiden laskettelutyyppien lisäksi oli äiti ja tytär briteistä, jotka oli asuneet 10 vuotta Dubaissa, ja nyt ne oli hommanut talveksi kämpän Kitzbühelistä, ja ne opetteli nyt muutaman viikon kurssillaan kieltä. Siis en muista koska olisin nauranut niin paljon kun noiden ihmisten kanssa, kaikki oli ihan superihania ja hauskoja. 



Muuta: 
Sain loppuun mun täykkärituotantokaudet (6). Huolestuttavaa, vähän päälle kuukaudessa. Koko viikon satoi, mutta ei haitannut yhtään. Söin paljon kakkuja ja ihania leipiä. Rakastan täkäläisiä kahviloita ja kauppoja, tuoreita leivonnaisia ja leipiä saa joka nurkan takaa halvalla! Ja siis join aika paljon alkoholia, toisaalta olen kyllä ollut sen tarpeessakin. Itävalta tekee ihmisistä vähän hulluja, esim. brittiläinen Sioned oli kasvissyöjä, eikä juonut yhtään alkoholia ennen kun tuli tänne. Kuukausi on kulunut, ja joka päivä uppoaa pari kaljaa ja lihaa on pakko syödä kun ei oo muutakaan! Mutta siis. Fun fun fun! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti