"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


lauantai 27. lokakuuta 2012

Pikaruokaa

Oon tehnyt ihan huippulöydön! Eli siis kyseessä on salaattimainen kasvi, Feldsalat, eli Valerianella locusta eli Corn salad eli Vuonankaali. Kesti hetki löytää netistä, mistä on oikeasti kyse. Suomessa Vuonankaalia kasvaa luonnonvaraisena vain Ahvenanmaalla ja lounaisella rannikolla. Vuonankaali sisältää  runsaasti A- ja C-vitamiinia sekä rautaa, sekä sitä on viljelty jo antiikin Rooman aikoihin. Mutta siis maku on super, tein ihan nopean lounaan vuonankaalipäärynäsalaatin, ja vähän tortellineja, mut tosi hyvää! Siis suosittelen lämpimästi vaikka itse kasvattamaan, vuonankaali on tosi hyvää, maku on sellainen mieto ja pähkinäinen! Pesee lehtisalaatit mennen tullen! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti