"Tuntuu surulliselta kun metsä on äänetön ja auringonpaiste harmaa "

~ Nuuskamuikkunen


maanantai 15. lokakuuta 2012

Kindermunia

Vaikka mä rakastan yli kaiken suklaata, karkkia, pähkinöitä, limsaa, jätskiä, pizzaa, kaikkee epäterveellistä comfort foodia, niin olen nyt kyllä kehittänyt itselleni suunnattoman suuren ongelman. Oon aina ollut enemmän kasvisruokaihminen, ja kasvisruoalla (+kalaa) olen tämänkin vuoden käytännössä elänyt, lukuunottamatta satunnaisia grillaustuokioita. Ja lihapullia. Mutta siis kuitenkin, Suomessa lähes poikkeuksetta joka perheessä syödään salaattia, kouluissa on salaattia joka paikassa on salaattia, Bic Macissakin on salaattia! Mutta ei täällä. Tai siis kyl kaapeista löytyy vaikka mitä, hedelmiä ja kaikkee tomaattia, mutta why why why, miksen mä saa salaattia? Saisin mä varmaan jos mä haluisin. Tää perhe ei vaan sitä syö. Ja silti ne kaikki on langanlaihoja! En vaan kehtaa pyytää. Ja kun ei noi nirsot lapset mitään syö. Tai... niitä ei pakoteta syömään. 

Siis mikään ei riso mua enempää kun se, että lapset saa päättää ite mitä ne syö. En sano asiaan enempää, mut mun mielipide on se, et kaikkee pitää maistaa. Jos en olis mitään ikinä maistanu, niin söisin pelkkää paahtoleipää ja sipsiä, kuten yks brittinainen liv:n laatudokumentissa. Sille tehtiin terveystarkastus ja todettiin, että se kuolee nuorena, sen hiukset alkaa tippumaan päästä, ja se tulis näyttämään niiden kuvien ihmisiltä, miltä 100v tupakoineet näyttää. Kyllä alkoi ruoka maistumaan.

Ruoka on oikeesti kyllä tosi hyvää täällä, sellasta perus perunaa pastaa lihaa ja jotain vihanneksia lämpimässä muodossa. Ja ihan sairaan hyviä kastikkeita!! Melkein kiljuin ilosta kun sain pakastevihanneksia. Plus ehkä vähän vielä parempaa, kun noi omistaa kolme ravintolaa. Eli ihan hyvää. Pari vitun outoa juttua on kyl tullu vastaan. Kuten esim tänään. Lounaaksi oli gnoccheja. Eli sellasia perunavehnäjauhopalleroita, vähän kun pastaa. No siis siihen oli sellanen pestomainen kastike, joka siis näytti ihan pestolta, ja siinä vaiheessa olin vielä ihan tyytyväinen. Mut ne olikin makeita!! Tai siis öö... lämmin lounas, jonkinlaista pestoo, mausteita, ja miltä ne maistu... pastalta ja sokerilta. wtf!!

Sit toinen vitun outo juttu on knöödelit. Eli siis wikipedian mukaan "Perusaineksina voi olla perunoita, kuivuneita sämpylöitä, mannaryynejä, jauhoja, rahkaa tai lihaa. Näistä aineksista tehdään taikina, josta muodostetaan halkaisijaltaan noin 7-senttimetrisiä palloja, jotka keitetään kuumassa vedessä. Joskus ne ovat myös täytettyjä. Pyöryköitä voidaan syödä sekä perusruokana että keitossa, ja myös jälkiruokana. Pyöryköitä on yli 39 eri laatua." Eli siis et ikinä tiedä mitä saat, kun näet vain pallon. Yleensä näkee päällepäin, onko se täytetty vai ei. Eli jos se näyttää suurinpiirtein tältä, voit huokaista helpotuksesta, sillä se luultavasti ei ole täytetty: 




Yleensä tälläsissä lihapullan näkösissä knödeleissä on jonkinlaisia vihanneksia, mm. pinaattia, juustoa, lihaa tms ja erilaisia ns "sidosaineita" esim. leipää. Eli niinku tollasia pyöryköitä. Eli hyvää!

Mut sit anna armoo jos saat tälläsen knödelin, silloin anything can happen. 




Kyseessä on siis täytetty knöödeli, niitä siis voi olla sekä suolaisena (!!!!! achtung!) tai makeana, kuten kuvassa. Makeissa knödeleissä on yleensä jotain limaista hedelmää sisällä, ne on sillain ihan viattomia. Mutta siis noi suolaiset... no... et halua saada sellasta parin minuutin löysää kananmunaa sieltä sisältä. Rohkaisen siis selvittämään etukäteen noiden mystisten lisukkeiden sisällön. 

Ei mulla muuta. Laustamalli kuitenkin kunniaan jos multa kysytään. 

Paitsi että! Vielä knödelikeitto... siitä minulla ei ole henkilökohtaisia kokemuksia, mutta kuva puhukoon puolestaan: 









2 kommenttia:

  1. Noi näyttää tosi mielenkiintosilta noi pallukat...... Ihanan yllätyksellistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis todellakin. Ainoat siedettävät pallurat on sellasia, missä on pinaattia ja parmesania, ja sekin on vähän ällöö. Tai kun noi on vaan tollasta taikinamössöä. R

      Poista